Honnan indultunk?

Szinte a nulláról.

Nem csak az önkéntesek létszámát tekintve, de az önkéntesség rendezvényes környezetben való megítélésében óriási kiaknázatlan területet találtunk, amikor több mint 10 évvel ezelőtt belevágtunk ebbe a misszióba. Kezdetben szembesülnünk kellett az önkéntesekkel (és az ismeretlennel) szembeni bizalmatlansággal, az önkéntességgel kapcsolatos negatív megítéléssel. A felkészítésnek, képzéseknek és a folyamatos őszinte visszajelzéseknek köszönhetően, a létszámok rohamtempóban való növekedésével párhuzamosan eljutottunk oda, hogy az önkénteseinket megbízható, tettrekész, és a látogatókkal készséges csapattagokként kezelik a fesztiválstábok és rendezvényszervezők.

 

Miért csináljuk?

Mert az önkéntesek jófejek.

Ennyi év közös munka után bátran a szívünkre tesszük a kezünket, amikor ezt állítjuk. Rengeteg értékes embert ismertünk meg, akik motivációjukkal, sokszínűségükkel nem csak elvégzik a rájuk bízott feladatot, de mindezt olyan lelkesedéssel teszik, amit mind a rendezvény, mind a közönség hálával fogad. És mindemellet egy olyan közösséget éltetnek, amihez érdemes évről évre visszatérni.

 

Mi van az önkéntességen túl?

Lehetőségek.

Munkavállalás → Karrier:

Az önkénteseink számára a munkatapasztalaton felül számos esetben munkalehetőséget eredményezett a megbízható és segítőkész hozzáállás. Támogatjuk, és igyekszünk utánkövetni az ambíciókat.

Képzés → Fejlődés:

Az egyik legértékesebb egyéni megtérülése az önkéntességnek az maga a tapasztalati tudás, amit különböző képzési programokkal egészítünk ki a 10. évfordulónk alkalmából elindított hellonext programunkkal, amelyet azóta is töretlenül meghirdetünk minden évben.

 

Miért szexi az önkéntesség?

  • Mert az önkéntesség cselekvés.
  • Mert az önkéntesség tapasztalás.
  • Mert az önkéntesség alkotás.
  • Mert az önkéntesség hatás.