Mit ad az önkéntesség egy rendezvénynek?

Az önkéntesek eredményesen és magas színvonalon látnak el bármilyen előképzettséget nem igénylő feladatot, legyen szó akár hostess vagy rendezvénykisegítői szerepkörről, esetleg könnyű fizikai munkáról. Az önkéntesek lelkesek, elhivatottak és örömmel dolgoznak azon, hogy az esemény sikeres legyen: már a jelenlétükkel is olyan pluszt nyújtanak, amely hozzájárul a látogatók és az ott dolgozók feledhetetlen rendezvény-élményéhez.

Mit ad a Fesztivál Önkéntes Központ?

Testreszabott megoldásokat, amelyek (részben) leveszik a munkaerőszervezés terheit a rendezvényszervezők válláról. Értékes személyzetet biztosítsunk, miközben lehetőséget adunk a rendezvényszervezés iránt érdeklődő, tettrekész fiataloknak a tapasztalatszerzésre és a fesztiválok és koncertek világába való bekapcsolódásra. Idén már 12. éve foglalkozunk önkéntes programok lebonyolításával, ez idő alatt egy olyan rugalmas és hatékony rendszert alakítottunk ki, ami gyorsan és könnyedén reagál a rendezvények és rendezvényszervezők állandóan változó igényeire.

A rendszert egy, a szereplőket kiszolgáló saját fejlesztésű online felülettel támogatjuk, ahol az önkéntesekkel kapcsolatos adminisztráció, a beosztások szerkesztése, a kapcsolattartás és a helyszíni jelenléti ívek kezelése papírmentesen, online történik. Az évek során pedig egy olyan kommunikációs platformot alakítottunk ki, amin keresztül kommunikálunk, és azonnali visszajelzéseket kapunk az önkénteseinktől valós időben.

Mit kér a Fesztivál Önkéntes Központ?

Az önkéntesség nem egyenlő az ingyen munkával – legyen szó bármilyen rendezvényről, ennek egyértelműnek kell lennie minden fél számára. Kötelességünknek tekintjük, hogy a hozzánk jelentkező önkéntesek érezzék mennyire fontos a munkájuk, hogy azt a rendezvény és annak szervezői megbecsülik, mert így tudjuk fenntartani végig a lelkesedést. Amennyiben még nincs a rendezvénynek tapasztalata az önkéntességgel, szívesen segítünk: igény esetén felkészítjük a rendezvény szervezőit az önkéntesek fogadására és a velük való közös munkára. A “Hogyan dolgozzunk önkéntesekkel?” programunk iránymutatást ad, hogy mire számítson az ember, ha önkénteseket foglalkoztat. Miben jó az önkéntes? Mi az, ami elvárható, és mi az, ami nem? Egy komplexebb mentorálás keretén belül az önkéntesekkel való közös munka hatékonysága növelhető. Segítünk a már meglévő struktúrákba illeszteni az önkéntességet, átvizsgálni a feladatcsoportokat, megtalálni azokat a vonalakat, amelyek mentén felszabadíthatjuk a fizetett munkaerő kapacitást és önkéntesek bevonásával tehetjük gazdaságosabbá és könnyebben kezelhetővé a munkafolyamatokat.

Mit “kér” az önkéntes?

Az önkénteseknek adott juttatásokat minden esetben a rendezvények lehetőségeihez, profiljához igazítjuk. Néhány motiváló juttatás a sok közül, amiket javasolni szoktunk:

  • fesztivál bérlet,
  • étkezés,
  • munkaruha,
  • sátorhely,
  • valódi munkatapasztalat és karrier tanácsadás,
  • és természetesen a megannyi élmény!


Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot az info@fesztivalonkentes.hu címen!