Főoldal > Hogy tetszik lenni?

Hogy tetszik lenni?

Hogy tetszik lenni?
Hogy tetszik lenni?

A járvány miatti szigorítások hívták fel a figyelmünket arra, hogy az idősek mennyire kiszolgáltatottakká és magányosakká váltak. Az fiataloknak a fesztiválok eltörlése miatt sok idejük szabadult fel, és ahogy ismerünk titeket, a ti lelkesedésetek, és jókedvetek gyógyír bárkinek, aki lógatja az orrát! Így született meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös kezdeményezésünk, a „Hogy tetszik lenni?”, melyben összekötjük az idős korosztályt olyan szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal, akik aktív telefonos kapcsolattal társaságukat tudják biztosítani számukra.

Most Te is segíthetsz!

Jelentkezz önkéntes pótunokának, ha

 • szereted a nyugdíjas korúak társaságát, és könnyen szót értesz velük!
 • új, szokatlan élményekre vágysz!
 • ha hiányoznak a saját nagyszüleid, és már nincs lehetőséged velük beszélgetni!
 • betöltötted a 18. életévedet!

Támogasd a programot!

A program maga az önkéntesek és támogatók segítségével maradhat fenn, ezért az Adjukössze közösségi adománygyűjtő oldal által kínált lehetőséggel tudjuk folytatni a kezdeményezést. Mi is szeretnénk a nagylelkűséget meghálálni, ezért a Hogy tetszik lenni? csapata kisebb ajándékokkal kedveskedik az adományozóinak:

 • 2 000 Ft felajánlása esetén egy Nagyitól begyűjtött, bejáratott recepttel bővítheted a repertoárod,
 • 5000 Ft-ért egyenesen a Nagyi kamrájából jutattjuk el neked a szezon legfinomabb lekvárját,
 • 10 000 Ft-ért a Papa féltve őrzött pálinkájából küldünk egy üveggel,
 • 20 000 Ft-ért elfelejtheted a nejlonszatyorgyűjtést, mert egy igazi fonott kosárral leszel gazdagabb,
 • 1 000 000 Ft felajánlása esetén pedig a Nagyi kapirgáló, kukorékoló kakasát küldjük el neked! Hogy mit tud az a kakas, ami 1 000 000 forintba kerül? Dallamra kukorékolás? Kikapirgálja a gyémánt félkrajcárt? Csak egy módon derülhet ki! ;)

Önkéntes pótunokaként a következőkre számíthatsz:

 • általad megjelölt időintervallumban napi szinten kell tartanod a kapcsolatot telefonon vagy videó-csevegéssel a Veled összekötött Nénivel vagy Bácsival.
 • szakemberek (pszichológusok, szociális munkások) által összeállított részletes tréning anyagokat kell elsajátítanod, melyek csokorba szedik az ajánlott és kerülendő beszélgetőtémákat, illetve alapvető kommunikációs segédletet tartalmaznak.
 • izgalmas sztorikat hallhatsz, hétköznapi trükköket és a legfinomabb nagyi-sütik titkos receptjeit tanulhatod meg, valamint megoszthatod Pótnagyszüleiddel Te is az élményeidet, amivel hozzájárulhatsz a generációk összekötéséhez.
 • része lehetsz egy közösségnek, új barátokat szerezhetsz.
 • tapasztalataidat a későbbiekben munkád során kamatoztathatod.

A jelentkezés menete

 1. Kattints a jelentkezés gombra és töltsd ki az adataid!
 2. A rendezvények, majd a feladatkörök közül válaszd ki a Hogy tetszik lenni? - t!
 3. Itt felteszünk még pár kérdést, amit ki kell töltened ahhoz, hogy zökkenőmentesen folyjon le a kapcsolatfelvétel.
 4. Ezt követően fogsz kapni egy visszaigazoló e-mailt, és profilodban megtalálod a tananyagokat, valamint a hozzájuk tartozó kérdéssorokat. Kérlek töltsd ki ezeket is, hogy kellőképp felkészülhess a beszélgetésekre!
 5. Ha sikeresen teljesítetted a teszteket be fogunk hívni egy online meghallgatásra. Kérlek, válaszd ki a profilodban a számodra legideálisabb időpontot!
 6. Ezt követően online fogunk küldeni neked egy szerződést, amit egy kattintással el is tudsz fogadni. Ha nem töltötted még be a 18. életévedet, kérlek, irattasd alá a szerződést a törvényes képviselőddel, és küldd el nekünk szkennelve a hogytetsziklenni@fesztivalonkentes.hu-ra!

A társaságra vágyó idősek a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül jelentkezhetnek a programba, az ingyenesen hívható, +36-1-391-4710-es telefonszámon.

Jelentkezz!
Az önkéntesség szexi!
.
Partnerünk.
logo
Köszönjük mindenkinek az alázatos munkáját, aki közreműködött a program létrehozásában.

Angyalosi Éva, Árvai Csenge, Berényi Edit, Buzás-Kovács Anita, Csonka Zsófia, Drahota-Szabó Lilla, Faddi Stella, Gilányi Attila, Győri-Dani Lajos, Horváth Zsófia, Ilyés Kinga, Juhos Andrea, Kolozsi Ádám, Kovács Benjámin, Kucsera Csaba, Lázár Alpár, M. Horváth Veronika (Házikó), Magyar Evelin Olimpia, Marczal Dorottya, Martinkovics Viktória, Metz Laura Anna, Nagy Boglárka, Nagy Sára, Sávai Petra, Semperger István, Szabadkai Beatrix, Szabó Boglárka, Szalárdy Zsuzsanna, Szász Tünde Zsófia, Szilágyi András, Telek Hanna, Tóth Annamari, Váits Petra, Vajda Melitta, Varga Koppány, Varga Patrik

logologologo
Támogatóink.
logologologo
gallery